Jaké jsou klíčové výzvy a příležitosti cirkularity v potravinovém řetězci? Jaké zkušenosti a dobré příklady můžeme získat z mezinárodního kontextu? A které benefity dokáže cirkulární model vnést do současných, nedostatečných potravinových systémů?
Za osobní účasti norského partnera představíme výstupy mezinárodního projektu a hlavní překážky, které brání přechodu k cirkulární ekonomice v oblasti potravin, zejména z pohledu českého prostředí. Pro inspiraci nasdílíme norské zkušenosti a know-how a s účastníky na místě budeme v druhé části diskutovat doporučení pro efektivizaci a cirkulaci v potravinovém řetězci.
Event proběhne v anglickém jazyce. Hlavním partnerem je klastr CIVAC, projekt INCIEN: Circular Food Futures je financován z Fondů EHP/Norska 2014 – 2021. Více o něm zde.
PROGRAM AKCE
9:00-9:15 Příchod účastníků
1. Blok konference
- 9:15 – 9:25 Úvodní slovo moderátora k představení eventu
- 9:25 – 9:55 Prezentace INCIEN projektového týmu k představení dosažených výsledků
- 9:55 – 10:20 Prezentace přínosu norského partnera CIVAC s příklady dobré praxe
- 10:20 – 10:30 Q&A
10:30-10:45 Přestávka
2. Blok konference
- 10:45 – 11:30 Moderovaná diskuze s účastníky a partnery projektu o trendech a prioritách
- 11:30 – 11:45 Shrnutí a závěrečné slovo moderátora
- 11:45 – 12:15 Networking
Praktikálie:
- termín 23. 10. 2024 9h-12:15h
- Cirkulární Hub,Kampus Hybernská, Hybernská 998/4, Praha 1.
- Registrace k osobní účasti probíhá zde.