23. října 2024, 9:0012:15

Jaké jsou klíčové výzvy a příležitosti cirkularity v potravinovém řetězci? Jaké zkušenosti a dobré příklady můžeme získat z mezinárodního kontextu? A které benefity dokáže cirkulární model vnést do současných, nedostatečných potravinových systémů?

Za osobní účasti norského partnera představíme výstupy mezinárodního projektu a hlavní překážky, které brání přechodu k cirkulární ekonomice v oblasti potravin, zejména z pohledu českého prostředí. Pro inspiraci nasdílíme norské zkušenosti a know-how a s účastníky na místě budeme v druhé části diskutovat doporučení pro efektivizaci a cirkulaci v potravinovém řetězci.

Event proběhne v anglickém jazyce. Hlavním partnerem je klastr CIVAC, projekt INCIEN: Circular Food Futures je financován z Fondů EHP/Norska 2014 – 2021. Více o něm zde.

PROGRAM AKCE

9:00-9:15 Příchod účastníků

1. Blok konference

  • 9:15 – 9:25 Úvodní slovo moderátora k představení eventu
  • 9:25 – 9:55 Prezentace INCIEN projektového týmu k představení dosažených výsledků
  • 9:55 – 10:20 Prezentace přínosu norského partnera CIVAC s příklady dobré praxe
  • 10:20 – 10:30 Q&A

10:30-10:45 Přestávka

2. Blok konference

  • 10:45 – 11:30 Moderovaná diskuze s účastníky a partnery projektu o trendech a prioritách
  • 11:30 – 11:45 Shrnutí a závěrečné slovo moderátora
  • 11:45 – 12:15 Networking

Praktikálie:

  • termín 23. 10. 2024 9h-12:15h
  • Cirkulární Hub,Kampus Hybernská, Hybernská 998/4, Praha 1.
  • Registrace k osobní účasti probíhá zde.